Salvocalee
Salvocalee
Gemengd zangkoor
Blaasveld/Mechelen
H
istoriek
 DotBorder

Het prille ontstaan van ons koor gaat terug naar mei 1993. Op dat moment wint het enthousiasme van de dirigent het van de twijfel om een nieuw koor op te starten. Gelukkig voor ons ... Schuchter probeert hij hier en daar zijn voelhorens uit te steken en ja hoor, er is interesse. Na enige tijd zijn er reeds een tiental mensen die hun ja-woord uitspreken. Als het menens wordt, moet er stilaan gedacht worden aan een repetitielokaal, een begeleider met toebehorend instrument, een bestuur en ... meer zangers. Mond-tot-mond reclame gaf het nodige effect. Via het gemeentebestuur van Willebroek krijgt de "kerngroep" logistieke ondersteuning en kan het gebruik maken van een klaslokaal van de gemeentelijke basisschool met piano in Blaasveld. Op 9 september 1993 werd er met 30 zangers geklonken op de eerste repetitie.

Het koor moest ook een naam hebben. Dit laatste heeft menige wasbeurten gehad, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op "SALVOCALEE". Het wil een speelse naam zijn uit de samentrekking van "salve", wat "gegroet, welkom" betekent, en "vocale" wat staat voor "zangers". Maar vooral is er "Salvo" in terug te vinden, de naam van de initiatiefnemer, dirigent Wim Salvo. 


Intussen bestaat het koor al 20 jaar waarbij jaarlijks een nieuw programma wordt voorgesteld in eigen beheer, en heel wat andere optredens op verzoek. Nog steeds wordt er elke donderdag door een 30tal enthousiastelingen gerepeteerd tussen 20u00 en 22u30. Sinds een aantal jaren is onze vaste repetitiestek verhuisd naar hartje Mechelen. Buiten dit wekelijkse donderdagavondwerk scholen we af en toe nog wel eens samen voor een ontspannende gezinswandeling, een gezinsweekend, enz. Niet te vergeten zijn onze koorweekends: hard werken aan een nakend programma, maar vooral, veel leute maken.

Het jubileumjaar 2013 werd in februari ingezet met een Valentijnsconcert voor onze trouwste fans, onder het motto “Salvocalee houdt van u”. Op 14 en 15 december werd het jaar afgesloten met het jubileumconcert “20 jaar bekoorlijk”. Ter gelegenheid van dit feestjaar werd ook een CD uitgebracht met oude en nieuwe opnamen.