Onstaan

Het prille ontstaan van ons koor gaat terug naar mei 1993. Op dat moment wint het enthousiasme van de dirigent het van de twijfel om een nieuw koor op te starten. Gelukkig voor ons … Schuchter probeert hij hier en daar zijn voelhorens uit te steken en ja hoor, er is interesse. Na enige tijd zijn er reeds een tiental mensen die hun ja-woord uitspreken. Als het menens wordt, moet er stilaan gedacht worden aan een repetitielokaal, een begeleider met toebehorend instrument, een bestuur en … meer zangers. Mond-tot-mond reclame gaf het nodige effect. Via het gemeentebestuur van Willebroek krijgt de “kerngroep” logistieke ondersteuning en kan het gebruik maken van een klaslokaal van de gemeentelijke basisschool met piano in Blaasveld. Op 9 september 1993 werd er met 30 zangers geklonken op de eerste repetitie.

Naam

Het koor moest ook een naam hebben. Dit laatste heeft menige wasbeurten gehad, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op “SALVOCALEE”. Het wil een speelse naam zijn uit de samentrekking van “salve”, wat “gegroet, welkom” betekent, en “vocale” wat staat voor “zangers”. Maar vooral is er “Salvo” in terug te vinden, de naam van de initiatiefnemer, dirigent Wim Salvo.

Vandaag

Intussen bestaat het koor al 30 jaar waarbij jaarlijks een nieuw programma wordt voorgesteld in eigen beheer, en heel wat andere optredens op verzoek. Nog steeds wordt er elke donderdag door een 30tal enthousiastelingen gerepeteerd tussen 20u00 en 22u30. Sinds een aantal jaren is onze vaste repetitiestek verhuisd naar hartje Mechelen. Buiten dit wekelijkse donderdagavondwerk scholen we af en toe nog wel eens samen voor een ontspannende gezinswandeling, een gezinsweekend, enz. Niet te vergeten zijn onze koorweekends: hard werken aan een nakend programma, maar vooral, veel leute maken.