Voor Wim Salvo is muziek een passie vanaf de kinderjaren. Noten werden hem ingepompt op de muziekschool van Heist-op-den-Berg en vonden een uitlaatklep via de ventielen van zijn trompet.

Nadien ging hij op vocale verkenning bij o.a. Martine Renson en Lucienne Van Deyck en studeerde af in de richting solozang.

In 1993 startte hij het koor Salvocalee in zijn toenmalige woonplaats Blaasveld, en volgde tevens de opleiding Koordirectie (Koor en Stem).

Koorervaring deed Wim op bij verscheidene koren: de Bob Boon Singers, waar hij 15jaar deel van uit maakte, het Vlaams Radiokoor, Ex Tempore, de Kooracademie (o.l.v Philippe Herreweghe) en bij de Flanders Baroque Academy (o.l.v. Paul Van Loey).

Verder blijft Wim verbonden met de vocale activiteiten van het Muziekconcervatorium Mechelen door actief mee te zingen met de Opera-producties (bv.”Orpheus & Orpheo”, februari 2023).

Na de trompet was er ook ruimte voor een andere jeugdwens en zodoende strijkt Wim bij Nele Stuyck de cello. Hij beëindigde zijn cello-lessen in het Muziekconcervatorium Mechelen (Nele Stuyck) en speelt sinds 2021 bij het orkest De Lier. Verder volgt hij nog coachinglessen en vindt hij daarnaast plezier in het samen spelen in een duet cello-cello of cello-piano of cello-kwartet.